dimecres, 7 de novembre del 2012

En kayak per les Gorges del Tarn

Dilluns 20 d'agost de 2012

Aprofitant el viatge a les Gorges del Tarn, decidim veure-les de més aprop i optem per fer un descens pel riu Tarn en kayak.
Hi ha diferents empreses en els poblets de la zona que es dediquen a les excursions en kayak i que tenen una oferta variada. Nosaltres ens decidim per l'empresa CANOË 2000 amb seu al bonic poble de La Malène. Es poden fer recorreguts de diferents distàncies, des de 8 quilòmetres el més curt fins a 32 quilòmetres el més llarg (aquest es fa en 2 dies), i els preus varien entre 25€ el més curt fins a 72€ el més llarg.Decidim fer el recorregut de 20 quilòmetres que comença al poble de Sainte Énimie i acaba al Cirque des Baumes.





Al principi resulta una mica caòtic perquè surten tots els kayaks a la vegada, però només cal esperar una estona i ja es pot navegar tranquilament.
El recorregut està previst poder-lo fer en unes cinc hores, sense comptar les parades que fes cadascú. Val la pena prendre-ho amb calma i gaudir de l'entorn, deixar-se portar pel riu i parar-se tot sovint per fotografiar el paisatge esplèndit que ens envolta.




Abans d'arribar a la meitat del recorregut passem pel bonic poble de Sanit Chély-du-Tarn, on un espectacular salt d'aigua surt de dins el poble i va a parar al riu per on passavem. Un indret adient per parar i gaudir de les vistes o banyar-se sota el salt d' aigua!

Saint Chély-du-Tarn
Saint Chély-du-Tarn

    



Seguim riu avall. No baixa gaire aigua i en alguns trams ens toca sortir del kayak i arrossegar-lo, però el més divertit és quan ens trobem amb una zona de ràpids on només cal deixar-se portar per l'empenta del riu i dirigir el kayak per evitar anar a l'aigua!

Aprofitem una petita platja que s'ha format a la llera del riu per estirar les cames i menjar-nos un bon entrepà. Busquem un lloc amb ombra, en ple mes d'agost el sol pica fort, cal portar gorra, ulleres de sol, protecció solar i remullar-se tot sovint mentre es fa el descens.

Descansant


Recuperem les forces i seguim riu avall. Ens acostem a la part final i passem de llarg del poble de La Malène. Poc abans d'acabar passem per una zona que es coneix com Les Detroits, aquí és on la gorja es fa més estreta i el riu passa més aprop de les impressionants parets de pedra que guien el riu fins que arriba a la plana. 

Gorges del Tarn, al fons Les Detroits

Arribem a Les Baumes, el final del recorregut. En total unes set hores baixant pel riu, parant a fer fotos, dinant. Arribem cansats però contents, hem gaudit d'uns paisatges impressionants i en contacte amb la natura.
Ara només ens queda esperar que arribi la furgoneta que ens portarà a nosaltres i als kayaks fins a La Malène.

Final del descens
   
Cal dir ha estat una de les millors sortides en kayak que hem fet, gaudint i practicant un dels esports que més ens agrada en un entorn privilegiat de la natura. La calma, la tranquilitat,  l' espectacularitat, i singularitat de l' entorn, ha fet màgica aquesta sortida. Recomanable 100%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada